Opgetrommeld is
gespecialiseerd in
West-Afrikaans
geïnspireerde slagwerkmuziek

In de loop van haar ruim 25-jarig bestaan is het muziekinitiatief Opgetrommeld er alleen maar swingender op geworden!
Sinds 1998 laat een groep enthousiaste trommelspelers zich inspireren door de rijke traditie van het West-Afrikaanse slagwerk. Er worden swingende optredens, workshops & lessen gegeven.

“Met de diepe warme klanken van hun traditionele tam-tams roepen de spelers van Opgetrommeld al snel het enthousiasme op van ieder publiek”.

Het begon in 1994, toen een aantal enthousiastelingen in kunstencentrum Het Klooster tot djembéspeler werd gekneed. Rob de Keizer c.s. richtten eind 1997 de slagwerkgroep Opgetrommeld op. In 2002 kreeg de groep haar eigen vaste oefenruimte in het Muzikaal Trefpunt te Linschoten.

De demogroep Opgetrommeld is alweer jaren een graag geziene gast op festiviteiten in de regio en daarbuiten. Ook in de Woerdense binnenstad is de groep regelmatig te horen. Daarnaast treden sinds enkele jaren ook de leerlingengroepen af en toe naar buiten. Er zijn inmiddels geledingen van Opgetrommeld in Gouda, Woerden/Linschoten en IJsselstein.

Sinds 2015 is de demogroep een docentenband. Deze band heeft ook enkele CD´s in eigen beheer uitgebracht. Met traditionele West-Afrikaanse ritmes, maar ook met eigen arrangementen. Met het repertoire van de CD “Groovy” won Opgetrommeld de 3e prijs tijdens de landelijke Percussie Contest.  De jury roemde vooral de originaliteit van de eigen arrangementen, individuele kwaliteiten en de klankkleur van het geheel.

In 2019 speelde Opgetrommeld nog bij de première van de Lion King. Tijdens de Covid-crisis was het natuurlijk stil. Daarna zijn de activiteiten weer opgepakt, met jaarlijkse optredens bij de culturele opening in IJsselstein, het wijkfeest in Gouda-Noord, Wandelen voor Water in Katwijk aan Zee en de Singelloop in Woerden.

Wil je zelf goed djembé leren spelen? Kijk dan eens onder het kopje Lessen!

Goede gelegenheden om Opgetrommeld ook eens te boeken zijn grootschalige stadsfestiviteiten, promotie-acties bij winkelcentra, maar ook kleinere intieme vieringen, zoals openingen of jubilea.

Informatie of een optreden boeken? Vul onderstaand formulier in!

Ontvangst van nieuwsbrief