Opgetrommeld is
gespecialiseerd in
West-Afrikaans
geïnspireerde slagwerkmuziek.

In de loop van haar ruim 20-jarig bestaan is het muziekinitiatief Opgetrommeld er alleen maar swingender op geworden!
Sinds 1998 laat een groep enthousiaste trommelspelers zich inspireren door de rijke traditie van het West-Afrikaanse slagwerk. Er worden swingende optredens, workshops & lessen gegeven.

“Met de diepe warme klanken van hun traditionele tam-tams roepen de spelers van Opgetrommeld al snel het enthousiasme op van ieder publiek”.

Het begon in 1994, toen een aantal enthousiastelingen in kunstencentrum Het Klooster tot djembéspeler werd gekneed. Rob de Keizer c.s. richtten eind 1997 de slagwerkgroep Opgetrommeld op. In 2002 werd een eigen vaste oefenruimte in het Muzikaal Trefpunt te Linschoten betrokken.

Inmiddels is de demogroep Opgetrommeld alweer jaren een graag geziene gast op festiviteiten in de regio en daarbuiten. Ook in de Woerdense binnenstad is de groep regelmatig te horen.

Sinds 2015 is de demogroep een docentenband. De groep heeft inmiddels ook twee CD´s in eigen beheer uitgebracht. De lustrum-CD “Opgetrommeld 10 jaar” en in 2012 de CD Groovy, met daarop vijf eigen arrangementen van Opgetrommeld. Met het Groovy-repertoire won Opgetrommeld in 2009 tijdens de landelijke Percussie Contest de 3e prijs. De jury roemde vooral de originaliteit van de eigen arrangementen, individuele kwaliteiten en de klankkleur van het geheel. In 2019 speelde Opgetrommeld bij de première van de Lion King.

Goede gelegenheden om Opgetrommeld ook eens te boeken zijn grootschalige stadsfestiviteiten, promotie-acties bij winkelcentra, maar ook kleinere intieme vieringen, zoals openingen of jubilea.

Informatie of een optreden boeken? Vul onderstaand formulier in!