Streamconcert Rob’s Roots Quartet 28 mei

Rob’s Roots, sfeervolle Afro-Reggae

Woerden, 22 maart

ROB’S ROOTS – sfeervolle Afro-Reggae

Het is goed swingen op de Afro-Reggae van Rob’s Roots! Twee percussionisten, een oude rot en een jonge hond spelen swingende traditionals, relaxte reggae-klassiekers, poëtische liedjes en een enkele hippe R&B-groove. Ook de songteksten zijn zeer de moeite waard.

Het verhaal van Rob’s Roots start als Rob de Keizer eind jaren ’90 in de natuur een aantal eigen liedjes schrijft. Samen met Robert Kluivers brengt hij deze in 2006 onder eigen beheer uit op de CD “Duinen onder mijn Huid”. Na een aantal optredens met grote bezetting, besluiten Rob en Robert dit repertoire in 2015 opnieuw live te gaan uitvoeren, nu als duo.

Duo


Onder de naam Rob’s Roots spelen zij op een aantal sfeervolle locaties in de Randstad. Zo speelden zij op de Lichtjesavond in Gouda, Gluren bij de Buren en Nachtcultuur in Woerden, de Boulevard in Katwijk aan Zee en op het hoofdpodium bij de Bob Marley-Tribute in Theater Stefanus, Utrecht.

Quartet


In 2018 voegen bassist Alain Anglionin en gitarist Ruud Harte zich bij het gezelschap. Sindsdien werkt de band aan een repertoire dat bestaat uit Afrikaanse traditionals, reggae-klassiekers, eigen werk en moderne R&B-songs. In de vorm van verfijnde grooves lopen de West-Afrikaanse ritmes door de diverse muziekstijlen heen. Het intieme spel van de 4 heren zorgt dat tot de verbeelding sprekende Nederlandse teksten èn klassieke reggae-songs moeiteloos samensmelten tot een originele, swingende cocktail. Omdat de overheidsmaatregelen rondom het Corona-virus een aantal concerten in 2020 en nu ook in 2021 blokkeert, werkt de groep toe naar een eerste Stream-concert op 28 mei 2021.

Stream-concert Rob’s Roots Quartet 28 mei


Hieronder zullen regelmatig updates verschijnen rondom het geplande stream-concert op 28 mei 2021. Houd deze pagina dus in de gaten, of -nog beter- like en volg de Facebook-pagina van Rob’s Roots via deze link https://www.facebook.com/robsrootsquartet

Bezetting


Rob de Keizer (1964) is de zanger en schrijver van de liedjes. In de jaren ’80-90 was hij leadzanger van de reggaeband Natural Mystic. Hiermee toerde hij door Frankrijk en speelde in Paradiso. Al meer dan 20 jaar combineert hij percussie met zang.

Robert Kluivers (1967) is de drummer. Eerder speelde hij als percussionist in diverse reggaebands. Samen met Rob speelt hij alweer 15 jaar in de bekende West-Afrikaanse percussieband Opgetrommeld.

Alain Anglionin (1954) is een oude rot en multi-instrumentalist. Geboren in het tropische Martinique, verkeerde hij lange tijd als bassist en gitarist in het Franse jazz-circuit. Sinds midden jaren ’80 werkt hij als gitarist/zanger/bassist in diverse combo’s in de regio Leiden-Den Haag.

Ruud Harte (1986) is de jonge hond van het gezelschap. Als klassiek geschoold gitarist misschien een beetje vreemde eend in de bijt. Maar daardoor met een unieke inbreng! De uitgebreide theoretische en klassieke kennis zorgt voor een verfijning in de melodieën.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *